ms recolored

március 16, 2022

Bemutatkozik a webdesigner

Vannak olyan weboldalak, ahonnan sikítva menekülünk.

Gyötrelmes színösszeállítások, sivár design, sőt, még a betűk is depressziósak.

Aztán vannak olyan weblapok, amelyek szinte megszólalnak.

A tartalom és a kinézet is olyan mágikus egyveleget alkot, hogy szívesen maradunk az oldalon.

Az előbbi weblapot minden bizonnyal webes kontár tervezte.

Az utóbbiban pedig egy webdesigner gondos keze munkája van benne.

Webdesigner, mutatkozz be!

Ő weblapok online ecsetkezelője.

Egy cég, vállalkozás, projekt arculatának webes festője.

Ebben az írásban megmutatjuk, hogy milyen feladatai vannak egy webdesignernek, illetve mitől emelkedik valaki profi szintre.

Mert ahogy focistákból, úgy webdesignerekből is akadnak lelkes amatőrök és magukat folyton képző profik.

web design
web design

Webdesigner, mit művelsz?

A webdesigner kreatív szakember, aki a technológiai tudását is csillogtatja egy-egy weblap létrehozása során.

Megtervezi a weblapot, ha kell, akkor pedig újratervez az adott cél érdekében.

Mi lehet a cél?

Pl. egy kutyaeledelt gyártó cég honlapján törekszik a logónak, színnek, az arculatnak megfelelő designt teremteni, persze gondosan ügyelve arra, hogy a konverziós eredmények se maradjanak el.

Vagy egy pizzéria weblapját sem úgy tervezi meg, hogy szikár adatok tartalmazzon, hanem köszönjenek vissza rajta az ínycsiklandozó képek, s ezzel összhangban a színek, a weblap összeállítása, kinézete is vonzza a tekintetet. És persze rendelést generál.

A webdesigner tehát gondosan megtervez és létrehoz olyan weboldalakat, amelyek a felhasználó számára rendkívül könnyen használhatók, az ügyfél céljainak megfelelnek.

A webdesigner képben van az aktuális trendekkel és pontosan tudja azokat a webes fogásokat, amelyektől a felhasználók szívesen töltik az idejüket a honlapon, sőt, legjobb esetben még vásárlás is történik.

Amatőr webdesigner vs. profi webdesigner

Idézzük mindkettőt:

„Na, adj meg néhány adatot, én meg összedobok neked egy honlapot jövő keddre. Lesz rajta minden, ami kell, ne aggódj!” (Az amatőr webdesigner)

„Először is szeretném megismerni a vállalkozásodat. Beszéljük át a céljaidat, nézzük meg a célcsoportodat, vegyük át, milyen eredményeket akarsz elérni! Ha ezek megvannak, akkor igyekszem olyan weboldalt tervezni neked, ami a céljaid elérését lehetővé teszi, a felhasználók számára átlátható és vonzó, design és tartalom tekintetében is megfelelő.” (A profi webdesigner)

Te melyiket választanád?

Foglalkozzunk most a profi webdesignerrel!

Mit tudsz te, profi webdesigner?

–          kifogástalan szerkezeti felépítést hoz létre a weboldalon az arculatnak és a marketingnek megfelelően

–          magas szintű tudással rendelkezik a konverzióoptimalizálás témakörben is

–          tesztelésben is világbajnok, a kapott adatokból pedig értékes tudásra tesz szert, amivel a weblap konverzióját segíti

–          kiválóan ért a Photoshop szoftverhez és az Illustrator szerkesztőhöz

–          lebilincselő kezdőoldalt és landing oldalakat tervez

„Csak” ennyi lenne, kedves webdesigner?

Dehogy.

Nézzük csak, miben erős még egy webdesigner!

Vizuális varázslat

A profi webdesigner keni-vágja az alap webdesign stílusokat, képben van az aktuális trendekkel, és képes a céloknak megfelelő, esztétikailag is igényes weboldalt tervezni.

Reszponzivitás a fókuszban

Mobilon, számítógépen és tableten is kifogástalan megjelenést biztosít a weblap számára. Egy profi webdesigner a multimédiás felületek magabiztos ismerője és alkalmazója is egyben.

HTML és CSS kódolásban is világbajnok

Ezen tudások birtokában a webdesigner olyan weblapot hoz létre, amely egyrészt gyors és modern, másrészt úgy néz ki, ahogy a „webes nagykönyvben” meg van írva. És persze a kiváló konverziót is segíti.

Webes tipográfia

A profi webdesigner a tipográfiai alapismereteket és trendeket is magas szinten alkalmazza. Tudja, hogy milyen betűtípusukra és azok kombinációira van szükség.

Érjen élmény a weboldalon! (UX design)

Nem a csillivilli design a lényeg, hanem ami a felhasználó figyelmét és érdeklődését vonzza. Olyan weblap tervezése a cél, amelyen a leendő ügyfél megoldást találhat a problémáira. Ennek érdekében a webdesigner olyan honlapot hoz létre, amelyen a célok és az élmények szépen, felhasználóbarát módon kapcsolódnak egymással.

SEO, marketing tartalomírás

Megfelelő tartalom nélkül csak designvillogásról lenne szó. A profi webdesigner olyan iránymutatást képes adni, aminek köszönhetően az ügyfél tudni fogja, hogy milyen tartalomra van szükség ahhoz, hogy a weboldal tartalma éljen és viruljon.

Száguldj weboldal! (Tech SEO)

Alapkövetelmény egy weboldal számára, hogy hibamentesen működjön. Ehhez jön a gyorsaság kérdése. Egy profi webdesigner tudja, hogy a gyors weboldal javítja a konverziót, növeli a felhasználói élményt, és a látogatók hajlamosak több időt eltölteni a honlapon.

Tovább is van, mondjad még kedves webdesigner!

designer web
designer web

A profi webdesigner még a következőkben lehet kiemelkedő:

–          analitikai ismeretek: ennek birtokában a webdesigner tudja mérni a weboldal teljesítményét és pontos képet kap arról, hogy min kellene javítani.

–          ügyfél kommunikáció: remekül el tudja magyarázni, milyen megoldásokra van szükség egy profi weboldalhoz, és készségesen válaszol minden kérdésre.

–          határidők betartása: amit megbeszélnek vele, az úgy is lesz, betartva szigorúan a határidőket.

A változatosság gyönyörködtet.

Ez a mondás akár a webdesigner webes mantrája is lehetne.

Rengeteg területre van ugyanis rálátása. Képes olyan weboldalt megtervezni és létrehozni, amely felhasználóbarát, design és tartalom tekintetében is kifogástalan. Magabiztosan kezeli a szoftvereket, pontosan azt adja, amire az ügyfélnek szüksége van ahhoz, hogy eredményes és szép weboldala legyen.

Azt javasoljuk, hogy a weblapod létrehozása előtt konzultálj vele, mert hatalmas segítséget nyújthat céged, vállalkozásod sikeréhez.

Meta: a webdesigner kifogástalan weblapot teremt, profi designnal és tartalommal az eredményes konverzió érdekében.